Gundogs

NOVA

Reedsweeper’s Ophelia
2018-10-09
e. FTW Copperbirch Lancelot
u. J Reedsweeper’s Milos Needle

HD. A  ED. 0
Stargardt-PRA Hereditärt fri
ögon – Distichiasis

Nova är vår första jaktlabrador som vi i första hand köpt för att ha en renodlad apportör som hela familjen kan använda sig av. Vi ville ha en trevlig, enkel och duktig jakt och familjehund – gissa om vi fått precis vad vi önskade!
Nova är en riktig lyckträff, redan från sin första jaktsäsong har hon varit så naturlig och självklar i sin uppgift som apportör. Ingenting har varit svårt eller tveksamt. Likaså är hon enkel att föra, mjuk och följsam men med mycket motor och en fantastisk näsa.
Då vi i första hand använder Nova till praktisk jakt så är det dessa egenskaper som varit extra viktiga för oss. Jaktproven står för dörren och vi tränar just nu på att även provmomenten ska sitta lika självklart som det praktiska..
Kortfattat är Nova den perfekta jakt och familjehunden för oss som vi hoppas få njuta av i många många år till!

KYLLI


SE VCH Kungshällans UF Kyllikki

2016-05-14
e. Kuksapirtin Ura
u. SE JCH SE UCH Kungshällans BS Freja
HD. A (A+A)  ED 0 (0+0)

Kylli kom till oss under hösten 2020 som omplacering. Tanken var att hon skulle få gå som mentor i jakten för vår unghund Swinga och som praktisk jakthund i övrigt. Då Swinga tyvärr fick somna in våren 2021 pga en missbildning i bäckenet så blev Kyllis uppgift ännu mer värdefull..
Hon är nu vår praktiska jakthund och en underbar familjehund som verkligen trivs likväl som vi trivs med henne. Under våren 2021 spårade vi hem ett Viltspårchampionat på fyra raka starter, så förhoppningsvis kommer hon kunna backa upp Jax på eftersöken i framtiden!

JAX

 

Björnkärrets Mr Elvis
2015-01-20
e. NO UCH SE JCH SE UCH Rampen’s Na’s Garmin
u. J Björnkärrets Hertzogin Aida

1 x BIS 2 valp
1 x BIS 3 valp
Kvalificerad till Puppy of the year.

Jax är en helt fantastisk kille med alla egenskaper på rätt ställe (utifrån våra värderingar). Han är otroligt snäll och okomplicerad och ställer upp på allt man tar med honom på. Han är familjens allroundhund när det kommer till funktion, då han används till alla sorters jakt, eftersök mm.
Då han tyvärr blev sjukpensionerad från allt som heter prov och tävling i ung ålder så har han inte fått visa sina kunskaper på den fronten – men han har gett oss allt man kan önska sig i en praktisk jakthund och familjemedlem – vilket är prio ett!

%d bloggare gillar detta: